Lady Gaga is gevallen engel

Ze noemt haar muziek 'artpop' en zet zichzelf voortdurend in de spotlights met bizarre, 'kunstige' optredens en clipjes. Zo ontstond er recentelijk nog controverse omdat Gaga een kunstenares verschillende kleuren verf over haar heen liet kotsen.

Gaga is kortom een aardige graadmeter voor de staat der hedendaagse popcultuur. Dit weekeinde voegde ze een nieuw clipje aan haar oeuvre toe: een dubbele clip om precies te zijn, voor de singles 'Venus' en 'G.U.Y.'.

Schaarsgekleed verschijnt Gaga dit keer als een gevallen engel. Na ruim twee minuten intro begint het nummer 'Venus', waar het woord Venus zo wordt herhaald dat je er uiteindelijk 'penis' in verstaat.

In het clipje weet ze uiteindelijk als satansgebroed Jezus, Michael Jackson en Mahatma Gandhi uit de dood te laten herrijzen, al had eerstgenoemde daar naar verluidt verder weinig hulp bij nodig.


Er zit zelfs Minecraft in het clipje verstopt.

Na vier minuten begint het andere nummer. Gaga zingt daarin: "I wanna be the Girl Under You, I wanna be your G.U.Y."  De videoclip is na 'Applause' en 'Do What U Want' de derde waarin liederen van het album ARTPOP voorkomen. 

De zangeres heeft middels een aantal teasers en interviews geprobeerd de clip(s) zo veel mogelijk op te hypen. Dat lijkt aardig gelukt: niet alleen lees je er nu over op FOK.nl, ook is de video sinds zaterdag bijna 9 miljoen keer bekeken.