Leto bijna als vrouw naar Oscars

Jared Leto heeft lang getwijfeld of hij niet als zijn personage Rayon uit de film Dallas Buyers Club naar de Oscaruitreiking moest. "Ik overwoog me als Rayon te verkleden omdat zij dat feest vast geweldig had gevonden", zegt Leto tegen de Britse krant London Evening Standard.

De rol, van een man die bezig is vrouw te worden, leverde Leto de Oscar voor beste mannelijke bijrol op. Uiteindelijk besloot de 42-jarige acteur toch als zichzelf naar de uitreiking te gaan.

"Vrouwen hebben altijd zo veel werk om zich gereed te maken", zegt Leto over een avond als een Oscaruitreiking. "Ik ben opgevoed door mijn moeder, dus ik had altijd al respect voor vrouwen, maar door deze rol ben ik het me nog beter gaan realiseren."

Tijdens zijn speech nam Leto uitgebreid de moeite zijn moeder te bedanken. "Ik had net zo goed een guitige speech kunnen houden, maar dat wilde ik niet. Ik heb me terdege voorbereid. Ik wilde het wel chic houden." Dallas Buyers Club, waarvoor ook hoofdrolspeler Matthew McConaughey een Oscar won, draait nog volop in de Nederlandse bioscopen.

Dallas Buyers Club: Jared Leto