India staakt zoektocht naar gevaarlijke tijgerin

India heeft de zoektocht naar een gevaarlijke tijgerin stopgezet. Dat hebben de Indiase autoriteiten maandag gezegd. Het roofdier trok door dorpen in de deelstaat Uttar Pradesh, in het noorden van het land, en doodde ten minste negen mensen. Er wordt niet langer naar het dier gezocht, omdat er de afgelopen zes weken geen meldingen zijn geweest van nieuwe slachtoffers.

Sinds eind december was de tijgerin op rooftocht. Ze wist keer op keer te ontsnappen aan de mensen die jacht op haar maakten. "De jagers zijn naar huis gestuurd", aldus Rupak De van de natuurbescherming. "We gaan ervan uit dat de tijgerin teruggekeerd is naar het bos."

Aangenomen wordt dat het dier afkomstig is uit een nationaal park in de deelstaat Uttarakhand. Vanuit het natuurgebied zou ze door suikerrietvelden, door rivieren en over snelwegen naar Uttar Pradesh zijn getrokken. Over het dier is verder weinig bekend. Velen denken dat de tijgerin gewond is en daarom over haar natuurlijke angst voor mensen is heengestapt.

Hoewel in India tijgers vaker mensen aanvallen, is het de eerste keer in tientallen jaren dat een tijger zoveel slachtoffers heeft gemaakt.