'Pc-versie RollerCoaster Tycoon 4 compleet anders'

Anthony Chien, senior director marketing van Atari, zegt in een interview met Digital Spy dat de pc-versie van RollerCoaster Tycoon 4 compleet anders zal zijn dan de mobiele-versie. 

''Er zijn een hoop die-hard fans van RollerCoaster Tycoon die een pc-ervaring willen, ze willen allemaal verschillende dingen. We proberen zo veel mogelijk te doen. Ik denk dat er een hoop mensen erg uitgesproken zijn dat ze de pc-versie eerder willen dan de mobiele-versie, maar onze strategie is om eerst de mobiele-versie uit te brengen.'' Aldus Anthony chien.

RollerCoaster Tycoon 4 op iOS zal vergelijkbaar zijn met free-to-play titels waarbij je ingame-currency kunt uitgeven om attracties sneller te bouwen. Ondanks dit zul je het spel echter moeten kopen voordat je het kan spelen, Anthony Chien zegt wel dat de rest van het spel speelbaar zal zijn zonder extra geld te betalen. ''Het spel zal met vijf dollar aan ingame-currency komen, waabij de waarde van de ingame-currency meer waard zult zijn dan wat je ervoor hebt betaald.'' 

Wat exact verschilt of vergelijkbaar zult zijn tussen de mobiele-versie en de pc-versie is niet bekend.

RollerCoaster Tycoon 4 komt uit op iOS rond eind april, gevolgd door Android in de zomer en de pc-versie aan het eind van het jaar.