Mute in prijzen op Holland Animation Film Festival

Animatiefilm Mute heeft zondag twee prijzen gewonnen op het zeventiende Holland Animation Film Festival. Zowel de Grote Prijs voor Nederlandse animatie als de HAFF Publieksprijs Nederlandse animatie waren voor makers Job, Joris & Marieke. Ze ontvingen de awards op de slotdag van het festival in Utrecht.

Mute gaat over een wereld die bevolkt wordt door mensen zonder mond. Een bloederig ongeluk leidt tot een verrassende ontdekking. "Een verhaal dat alleen via animatie verteld kan worden, een geweldige combinatie van beeld en muziek", vindt de jury.

De Grand Prix short narratief ging naar het Zuid-Koreaanse Love Games, een zwart-witfilm over een verliefd stel tijdens een picknick. In de categorie short non-narratief was de winnaar het Belgische Le Labyrinthe, over het dagelijkse gevecht van een gevangene.

The Fake was de beste lange animatiefilm. De Zuid-Koreaaanse productie over georganiseerde religie kreeg de Grand Prix featurefilm omdat het onder meer een 'gelaagde film met veel aandacht voor storytelling en graphics' is. Het Duitse Wind, over mensen in een winderig gebied, was de beste Europese studentenfilm.