Stadsbestuur Nijmegen doet aangifte tegen Wilders

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen doet dinsdag aangifte tegen PVV-leider Geert Wilders vanwege discriminatie. De bestuurders roepen iedereen op om zich dan bij hen aan te sluiten. Dat laat de gemeente zaterdag weten.

Burgemeester Hubert Bruls (CDA) en de wethouders vertrekken om 11.30 uur vanaf het Stationsplein naar het politiebureau aan de Stieltjesstraat. "We doen dit bewust op deze manier om namens de Nijmeegse samenleving een signaal af te geven dat hier grenzen ver zijn overschreden", licht Bruls toe. "Wat mij betreft is iedereen welkom om met ons mee te lopen en ook aangifte te doen."

Wilders zei woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen dat hij gaat regelen dat er minder Marokkanen in Nederland komen. Die uitspraak stuitte op veel verzet. Niet alleen bij het kabinet en politici, maar ook bij allerlei maatschappelijke organisaties. Diverse PVV'ers zijn uit de partij gestapt of hebben zich gedistantieerd van Wilders. Het OM heeft het aantal aangiften nog niet in kaart gebracht.