Lady Gaga verdedigt kotsact

Lady Gaga heeft gereageerd op alle kritiek op haar inmiddels beruchte kotsact. Begin deze maand werd de zangeres tijdens een act op het filmfestival South By Southwest in Texas ondergebraakt door artiest Millie Brown. "Wij geloven beiden in artistieke vrijheid en een sterke identiteit", zei de zangeres vrijdag tijdens het Amerikaanse tv-programma Today, schrijft MTV.

Volgens critici verheerlijkte de act de eetstoornis boulimie, en was het niets meer dan goedkope aandachttrekkerij. "Ik begrijp het volkomen als mensen dit niets vinden", zei Gaga. "Het maakt in feite niet uit of we op zoek waren naar controverse. We maken niets met een bepaalde reden, alleen ter vermaak van het publiek en voor een bepaald moment."

Toen Brown kort na het optreden werd gevraagd naar de boze reacties, zei ze stellig dat ze nooit eetstoornissen heeft willen aanmoedigen. "Ik gebruik mijn lichaam om me uit te drukken. Ik zou mezelf nooit schade toebrengen. Volgens mij hebben een hoop mensen die aan eetstoornissen lijden mijn acts als heel bevrijdend ervaren."