[EL] Uitslag FC Anzhi Makhachkala - AZ

AZ heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Europa League. De formatie van trainer Dick Advocaat hield FC Anzhi Makhachkala in Rusland op een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de 1-0 zege in Alkmaar voldoende bleek.

In de eerste helft bleek FC Anzhi Makhachkala de betere ploeg, aangezien AZ in het eerste half uur steeds onder druk stond. Na deze spannende 30 minuten kroop de Alkmaarder formatie wat meer uit de schulp en was prompt dichtbij een doelpunt. Een vrije trap van Gudelj trof echter de paal.

Na de pauze was het FC Anzhi Makhachkala, wat aan aanvallen dacht, maar AZ kreeg de beste kansen. Zo schoot Jóhansson bijna raak en was niet veel later nét te laat bij een rebound. Ook Berghuis dook op voor het doel van de Russen, maar wist niet af te ronden.

Door de gemiste kansen bleef het spannend, mede omdat FC Anzhi Makhachkala het meeste balbezit had. Naarmate de wedstrijd vorderde, leek de thuisploeg niet meer in een zege te geloven, waardoor AZ zonder schade de achtste finales bereikte.