Terminale man nog 1 keer bij giraffen

De terminaal zieke Mario heeft dankzij Stichting Ambulance Wens een laatste wens in vervulling zien gaan. Dat schrijft het AD.

Hij wilde heel graag voor hij komt te overlijden nog een keer naar de dierentuin om vaarwel te zeggen tegen de dieren die hij decennia verzorgde: giraffen.

Zo geschiedde. Hij reisde af naar zijn voormalige werkplek, de Diergaarde Blijdorp te Rotterdam, om voor de laatste maal een kus van een giraffe te krijgen. Een foto hiervan vind je in het bronartikel.

Kees Veldboer, oprichter van de stichting, stelt: "Een heel speciaal moment. Je zag hem glunderen en stralen. (...) Bijzonder ook dat die beesten hem herkennen en aanvoelen dat het niet goed met hem gaat."

De 54-jarige Mario lijdt aan kanker en heeft niet lang meer te leven. Hij kon op de laatste speciale dag ook afscheid nemen van zijn collega's.

Veldboer: "Heel mooi dat we op deze manier mee hebben kunnen werken aan de laatste wens van deze meneer." Met meer dan 200 vrijwilligers probeert Stichting Ambulance Wens de laatste wensen te vervullen mensen die terminaal ziek zijn.