'Explosief gebruikt bij aanslag op ex-Hells Angel'

De woning van voormalig vicepresident van de Hells Angels Harrie Ramakers in het Limburgse Nieuwstadt is mogelijk zwaar beschadigd geraakt door een explosief. Dat is gebleken uit onderzoek van de forensische opsporing, zo meldt een woordvoerder van de politie maandag. De politie ging er eerder nog vanuit dat de woning was beschoten.

Volgens de zegsman is het rechercheteam nog 'volop' bezig met het onderzoek naar het incident bij de woning in de straat Aan de Linde. "Zondag is een buurtonderzoek gehouden en daarin hebben omwonenden verteld dat ze in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur een klap hebben gehoord."

"Uit een eerste analyse van de forensische opsporing blijkt bovendien dat de woning niet is beschoten, maar dat een explosief mogelijk de schade heeft veroorzaakt", zegt de woordvoerder. Door de aanslag raakten de woning en enkele geparkeerde auto's ernstig beschadigd.

De politie weet nog niet wie achter de vernielingen zit of van welk motief moet worden uitgegaan. "Dat moet het onderzoek uitwijzen. Verder roepen wij getuigen op om zich te melden", aldus de zegsman.

Ramakers was vicepresident van de Hells Angels-afdeling Nomads uit Oirsbeek. Hij is inmiddels lid van de rivaliserende motorclub Bandidos, die sinds dit weekeinde een chapter heeft in Sittard. Hij was zelf op het moment van de aanslag niet thuis. Er zijn verder ook geen gewonden gevallen.