Trajectcontrole A20 bij Rotterdam weer aan

Automobilisten op de snelweg A20 moeten sinds maandag weer goed op hun snelheid letten. De trajectcontrole tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Terbregseplein is weer aangezet. Het controlesysteem op het traject van 3,5 kilometer bij Rotterdam stond uit omdat in 2012 verschillende maximumsnelheden werden ingevoerd.

Op het traject in westelijke richting geldt sinds juli van dat jaar een snelheid van 80 of 100 kilometer per uur, afhankelijk van de drukte. Het systeem moest daarop worden aangepast. In oostelijke richting geldt een vaste snelheidslimiet van 80 kilometer per uur. De trajectcontrole die sinds maandag weer wordt uitgevoerd staat 24 uur per dag aan.

De A20 is niet de enige weg waar de trajectcontrole terugkeert. Ook op de ringweg A10 bij Amsterdam en de A13 tussen Den Haag en Rotterdam moet de trajectcontrole nog dit jaar terugkeren.

Behalve op deze deeltrajecten staat ook op de A12 bij Den Haag en Utrecht, op de A4 bij Nieuw-Vennep en op de A58 bij Bergen op Zoom en in Zeeland de trajectcontrole uit. Eerder deze maand werd duidelijk dat de apparatuur daar moet worden onderhouden of vervangen. Op meerdere plekken stonden nog wel borden die waarschuwden voor de trajectcontrole.