Ambtenaren zwaar mishandeld in Roosendaal

Twee medewerkers van de gemeente Roosendaal en twee controleurs van de arbeidsinspectie zijn vrijdagavond zwaar mishandeld in de Brabantse plaats. Dat meldt de politie zaterdag. Een 18-jarige man uit Roosendaal is gearresteerd op verdenking van de mishandeling. Een medeverdachte wist te ontkomen.

De vier ambtenaren hielden rond 18.00 uur een controle bij een eetgelegenheid aan de Lindenburg. Ze vermoedden dat een van de medewerkers van de zaak niet legaal in Nederland verbleef. Tijdens de controle vroegen de ambtenaren het identiteitsbewijs van de werknemer.

Twee mannen die ook in de zaak aanwezig waren, begonnen zich daarop te bemoeien met de controle. Ze werden agressief en schopten en sloegen de ambtenaren. De vermoedelijk illegale medewerker en een van de agressieve mannen wisten tijdens de vechtpartij het pand te ontvluchten. De 18-jarige man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij zit vast.

Update 17:59
De zware mishandeling van vier ambtenaren vrijdagavond in Roosendaal is 'een laffe daad' en zal 'tot op de bodem' worden uitgezocht. Dat laat burgemeester Jacques Niederer van de Brabantse plaats zaterdag weten in een verklaring.

De burgemeester spreekt in de verklaring zijn afschuw uit over de mishandeling. "De 'mannelijke' daders tonen duidelijk geen respect voor onze handhavers en toezichthouders", aldus Niederer. Ook hebben de daders volgens hem 'geen respect voor vrouwen, nu is gebleken dat twee van de ambtenaren van het vrouwelijke geslacht zijn'.

Niederer keurt geweld tegen mensen met een publieke taak af. "Daar blijf je gewoon van af. Ongeacht of dit ambulancemedewerkers, brandweermannen, politieagenten, controleurs of ambtenaren zijn. Het gemeentebestuur staat pal achter zijn medewerkers. We zijn nu in afwachting van de resultaten van het strafrechtelijk onderzoek."

De politie onderzoekt de zaak. De controleurs van de arbeidsinspectie hebben aangifte gedaan van de mishandeling.