Pinkpopkaarten in de verkoop

Om precies 10 uur zaterdagochtend gaan de kaarten voor Pinkpop in de verkoop. De dagkaarten en kaarten voor het hele festival gaan dan zowel op internet als bij fysieke locaties zoals bepaalde platenzaken en VVV-kantoren over de toonbank.

"We verwachten er veel van", liet een medewerker van Pinkpop op voorhand weten. Niet heel verwonderlijk met The Rolling Stones, John Mayer, The Arctic Monkeys en Metallica op het affiche. Woensdag werd het leeuwendeel van de acts gepresenteerd op de traditionele persconferentie van het festival dat op 7,8 en 9 juni plaatsvindt in het Limburgse Landgraaf.

De combinatie van Stones en Mayer op zaterdag lijkt op voorhand de grootste publiekstrekker. Toch zullen er voor de zaterdag geen extra dagkaarten worden verkocht; net als voor andere dagen zijn er 30.000 beschikbaar. Ze kosten 90 euro; de 30.000 tickets voor het hele weekend kosten 175 euro.

Vorig jaar verkocht Pinkpop voor het eerst in 7 jaar tijd niet alle kaarten. Er kwamen toen 60.000 unieke bezoekers naar Landgraaf, in 2012 nog 79.000. Toen was Bruce Springsteen de meest aansprekende naam bij het grote publiek. Wat unieke bezoekers betreft was 2008 de beste editie. Toen trokken acts als Foo Fighters, Metallica en Rage Against The Machine 94.000 unieke bezoekers naar het festivalterrein.