Aaron Paul stoned door Amsterdam

Aaron Paul heeft goede herinneringen overgehouden aan zijn bezoek aan Amsterdam, een paar jaar geleden. Hij is alleen het meeste weer vergeten. "Ik weet dat ik het een prachtige stad vond, met al die grachten, en dat ik daar verdwaasd heb rondgelopen. Ik had niet alleen een paar biertjes op", zegt de voormalig Breaking Bad-acteur lachend tegen Novum Nieuws.

"Ik ben helemaal niet zo van dat soort dingen", houdt Paul zich enigszins op de vlakte. "Maar ja, als je in Amsterdam bent, wil je toch weten waar iedereen die hier ooit is geweest het steeds over heeft."

De 34-jarige acteur is momenteel te zien in de keiharde actiefilm Need for Speed, losjes gebaseerd op de gelijknamige computergames. Hij speelt de hoofdrol van Tobey Marshall, die zijn noodlijdende autobedrijf overeind wil houden door bij te klussen voor de malafide Nascar-racer Dino Brewster, een rol van Dominic Cooper.

Need for Speed bevat een flinke dosis illegale autoraces op de Amerikaanse snelwegen. Voor deze film moest Paul goed bij de pinken zijn.

"Dit zijn met afstand de gevaarlijkste filmsets waar ik ooit ben geweest", zegt hij. "Uiteraard wordt alles gedaan om onze veiligheid te waarborgen, maar we racen echt, met echte auto's op echte wegen en echt heel, heel dicht naast elkaar."

Toch weet de acteur volop te genieten van deze adrenalinerush. "Het is stoer en mannelijk, maar tegelijkertijd natuurlijk de droom van elke knul. Ik ben intens gelukkig."

Need for Speed draait momenteel in de Nederlandse bioscopen, ook in 3D.

Aaron Paul dwaalde verdoofd door Amsterdam (Foto: Novum)
Aaron Paul dwaalde verdoofd door Amsterdam (Foto: Novum)