Borst vermoedelijk twee dagen dood in garage

Oud-minister Els Borst lag waarschijnlijk al twee dagen dood in haar garage voordat ze vorige maand werd gevonden door twee vriendinnen. Dat heeft de politie dinsdagavond gezegd in het programma Opsporing Verzocht. Een woordvoerder zei dat inmiddels met zekerheid is te zeggen dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen.

De 81-jarige Borst is vermoedelijk op zaterdag 8 februari omgebracht nadat ze naar het D66-congres in Amsterdam was geweest. Pas maandagavond werd ze gevonden. Ze had haar jas nog aan, wat erop wijst dat er iets gebeurd is vlak nadat ze thuiskwam. Wat er is gebeurd, is nog altijd niet duidelijk.

De politie vraagt getuigen die Borst op 8 februari hebben gezien, zich te melden. Ook wordt gezocht naar een vrouw en een verwarde man die mogelijk belangrijke informatie hebben. De vrouw liep rond de thuiskomst van Borst door de Ruysdaellaan, de straat waarin ze woonde. De man belde anderhalve week eerder 's ochtends vroeg aan bij Borst. Volgens de politie is het mogelijk dat hij later nog een keer is geweest.

In een bosvijver bij het huis van Borst vond dinsdag een duikactie plaats. Duikers hebben 'een aantal dingen' uit de vijver gevist, maar of dat iets met de dood van de oud-minister te maken heeft kan de politie nog niet zeggen. "Of het wat betekent, weten we nog niet. Er zijn nog geen concrete resultaten", zei een woordvoerder.