Paus: verwerp wereldse zaken

Paus Frans heeft in het vandaag weer een welgemeend advies gedaan aan z'n goegemeente: sluit geen compromissen met de zonde en kijk uit voor wereldse logica.

Volgens de kerkvader dienen gelovigen zich te onthouden van de 'mondaine mentaliteit', die het goddelijk wezen dat de mens nu eenmaal is, reduceert tot een dier dat slechts behoefte heeft aan basale basisbehoeften als voedsel, aanzien en macht. Frans deed deze uitspraken op het Sint-Pieterplein tijdens het angelusgebed. Hij refereerde in zijn toespraak aan het gebed van de dag, dat handelde over pogingen van de duivel om Jezus te verleiden.

"Dat moeten wij altijd onthouden als wij worden bekoord: gaat niet met de duivel onderhandelen, verdedig je altijd met het Woord van God. Dat zal ons redden."

Zijne heiligheid riep zijn gelovige onderdanen op de doopbeloften te hernieuwen en de duivel en zijn werken te verwerpen. " Met de duivel kun je niet onderhandelen of in dialoog gaan, omdat hij volstrekt onbetrouwbaar is. “Wij moeten ons vrijmaken van afgoden en nietige zaken en ons leven opbouwen op het wezenlijke."

Jezus werd destijds in bekoring gebracht door de duivel, die hem economische voorspoed, beroemdheid en macht beloofde. Gelukkig voor ons koos de zoon van God ervoor om zijn messiaanse rol te vervullen en liet zich gewillig spijkeren aan een houten kruis. Gelovigen vinden dit geweldig en lopen uit pure bewondering nog steeds met een miniatuurversie van het martelwerktuig om hun nek.