En God zag dat het goed zat: fraude kandidaat-raadslid CU Almere

Behalve een rotsvast geloof in God, gelooft ChristenUnie-lijsttrekker Roelie Bosch ook dat het met kandidaat-raadslid Hans van Dijk op wonderbaarlijke wijze goed zal komen. Dit meldt Omroep Flevoland, dat in bezit is van enkele onchristelijke feitjes van de kandidaat.

Anno 2009 investeerde Van Dijk in woningen. Zijn toenmalige zakenpartner kon de aannemer echter niet meer betalen en dus spatte het project als een zeepbel uiteen. Een helse schuld van zeven miljoen euro was het gevolg. Enige zwijgplicht over een boekenonderzoek leek Van Dijk wel handig om toelating tot de schuldsanering te voorspoedigen. Hieruit zou namelijk blijken dat de schuld niet per ongeluk is ontstaan, maar dat Hans verwijtbaar heeft gehandeld. Ook is hij vervolgens persoonlijk aansprakelijk gesteld wegens het niet afdragen van de vennootschapsbelasting. De Judas heeft verder nog geprobeerd de ABN Amro een duivelse streek te leveren door met valse inkomensgegevens en een fictief dienstverband een hypotheek aan te vragen.

Toen hij zich meldde als kandidaat-gemeenteraadslid bij het partijbestuur kwam enige zwijgzaamheid hem wederom goed van pas. Het partijbestuur was dus niet geheel op de hoogte van de zondige levenswandel van de kandidaat. Lijsttrekker Roelie Bosch had nog geen weet van de hoogte van de schuld, noch van de onmin met de Belastingdienst.

Hoewel er een stukje CU-bijbel is gewijd aan vrome waarden als eerlijk, integer, betrouwbaar en politiek geloofwaardig zijn, is er met de kennis van nu over deze heiligschennis nog steeds geen enkele belemmering voor de CU-lijsttrekker. Zij blijft steevast geloven dat met Van Dijk de Almeerse politiek aanmerkelijk verrijkt wordt.

Wat erg leuk is om te weten, is dat voordat deze kennis tot de CU was gekomen op de website, Hans van Dijk vermeld stond als senior-consultant met een ruime ervaring in vastgoed. Helaas bevatte het cv van Hans een paar slordigheidjes. Zo moet hij op dit moment rondkomen van een bijstandsuitkering en probeert hij wel weer werk te vinden. Omdat liegen tegen de partijbeginselen ingaat, heeft de CU deze leugenachtige passage dan ook vlot naar de digitale hel gestuurd.

Hans van Dijk zelf voelt er weinig voor om te biecht te gaan bij de media en laat inhoudelijk reageren aan de lijsttrekker Roelie Bosch over.