'Borst kort voor dood in gesprek met verwarde man'

Els Borst zou een aantal dagen voor haar dood oog in oog hebben gestaan met een verwarde man die 'een sjofele indruk' maakte. Dat schrijft De Telegraaf vrijdag op basis van het verhaal van de kapper van de oud-minister.

De onbekende man zou op 29 januari in de ochtend bij Borst hebben aangebeld en om het adres van voormalig minister-president Wim Kok hebben gevraagd. Borst zou het adres niet hebben gegeven. Een paar uur later deed ze het verhaal in de stoel van haar kapper in Bilthoven. Die heeft het verhaal aan de politie doorgegeven, zo schrijft de krant.

"Ze was verbaasd over het bezoek van 8.00 uur die ochtend, vond het echt heel vreemd. Ik vroeg aan haar of het een zwerver was. Dat niet, maar ze zei wel dat hij niet z'n beste pak aan had. Het zou volgens haar wel iemand uit een inrichting kunnen zijn hier uit de buurt", aldus de kapper.

Borst werd op 10 februari dood aangetroffen in de garage van haar huis aan de Ruysdaellaan in Bilthoven. Uit onderzoek is gebleken dat ze waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen.