North Sea Jazz: Pharrell, Outkast en Hall & Oates

Op North Sea Jazz 2014 zullen onder meer Pharrell Williams, Outkast, en Hall & Oates hun opwachting maken. Dat maakte de festivaldirectie dinsdag bekend op Radio 6. Ook Al Jarreau en de Isley Brothers zijn aan de line-up toegevoegd. Eerder werden al optredens van onder andere Joss Stone en Gregory Porter aangekondigd.

Het jazzfestival, dat eerder in Den Haag werd gehouden en sinds 2006 jaarlijks in Ahoy Rotterdam plaatsheeft, geldt als een van de grootste ter wereld. Het staat bekend om de diversiteit aan muziekstijlen. Zo is bijvoorbeeld ook bluesgitarist Walter Trout geboekt. Uit de fusionstal is bassist John Patitucci - bekend van Chick Corea - van de partij. Ook diens meer oldskool-collega Dave Holland, die in de band van Miles Davis speelde, staat op de planken.

North Sea Jazz wordt dit jaar gehouden op 9, 10 en 11 juli. Een deel van het programma is te lezen op de festivalsite. Veel namen zullen later nog bekend worden gemaakt. Soms zijn er verrassingen, zo stond vorig jaar Prince ineens bij funklegende Larry Graham op het podium.


Outkast - Hey Ya! (2003)