Janmaat: "Vind dat ik beter ben dan Van der Wiel"

De strijd om de rechtsbackpositie bij Oranje gaat tussen Gregory van der Wiel en Daryl Janmaat. Laatstgenoemde beveelt zichzelf van harte aan.

Janmaat maakte een indrukwekkende ontwikkeling door sinds zijn transfer van sc Heerenveen naar Feyenoord, en lijkt een streepje voor te hebben bij Louis van Gaal. De ervaren keuzeheer nam de 24-jarige Leidschendammer vrijwel iedere keer op in zijn wedstrijdselectie.

Als het aan Janmaat ligt trekt Van Gaal die lijn door. "Als de bondscoach me vraagt waarom ik moet spelen? Dan zeg ik dat ik vind dat ik beter ben en dat ik daar hoor te spelen", aldus de dertienvoudige international tegenover Ons Oranje.

Zijn grootste concurrent, Van der Wiel, heeft reeds een WK en een EK op zijn conduitestaat. "Hij heeft natuurlijk veel meer ervaring op het hoogste niveau", weet Janmaat. "Maar ik heb nu natuurlijk al een paar interlands meegedaan en ik ken de jongens goed."

"Ik weet hoe iedereen speelt, dus ik denk dat ik wel redelijk ben aangepast aan dit team. Maar ik voel me niet echt de vaste rechtsback van Oranje, omdat je weet hoe deze trainer denkt. Ik denk dat er heel weinig jongens zeker zijn van een basisplaats."

Woensdagavond komt Oranje in actie tegen Frankrijk. Van Gaal liet zich eerder deze week al ontvallen dat Van der Wiel minimaal een helft in actie zal komen tijdens die oefeninterland.