Metro-columniste Ebru Umar mishandeld

Icoon Misdaad Metro-columniste en schrijfster Ebru Umar is vrijdagmiddag mishandeld in haar woonplaats Amsterdam. Ze kreeg een vuistslag in haar gezicht van twee jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Dit gebeurde nadat ze was herkend als columniste en deelneemster aan tv-debatten over de multiculturele samenleving. Dat schrijft De Telegraaf zondag.

"Ik liep vanaf het Westerpark mijn eigen buurt De Baarsjes in. Een Surinaamse mevrouw groette me met 'dag bekende mevrouw van de tv' en ik groette terug. Achter me hoorde ik twee Marokkaanse jongens tegen elkaar zeggen 'dat is d'r' en ik merkte dat ze achter me aan liepen", aldus Umar.

Nadat ze had geprobeerd de jongens af te schudden, ging het alsnog mis. "Ik dacht dat ze wegliepen, maar toen ik voor mijn eigen huisdeur stond, waren ze plotseling achter me. Ik kreeg een enorme klap in mijn gezicht, een vuistslag waardoor ik tegen de muur viel. Daardoor heb ik aan twee kanten van mijn hoofd nare verwondingen."

De columniste heeft aangifte van het incident gedaan bij de politie. Die kan echter nog geen uitspraken doen. "Volgens een richtlijn van burgemeester Cohen mogen wij niets over dergelijke zaken zeggen", aldus een woordvoerder.

Umar werd vooral bekend door haar columns op de website van Theo van Gogh. In november vorig jaar, een jaar na de moord op Van Gogh, nam ze zijn plaats als columnist in de Metro over.