Twee doden bij 'wraaktocht' langs Duitse advocaten

Een Duitse man heeft vrijdag in Düsseldorf en Erkrath twee advocatenkantoren aangevallen en twee vrouwen om het leven gebracht. Na een grootscheepse klopjacht wist de politie de man in Goch, niet ver van de Nederlandse grens, aan te houden. Hij heeft bekend.

Volgens de politie was verdachte Yanquing T. verwikkeld in een ruzie met het advocatenkantoor in Düsseldorf. Hij stak daar vrijdag een vrouw neer en verwondde een man, liet officier van justitie Christoph Kumpa weten. Bij de aanval zou de Duitser van Chinese afkomst een vuurwapen hebben gebruikt en hebben getracht het pand in brand te steken.

Anderhalf uur later doodde Yanquing T. een medewerkster van een advocatenkantoor in Erkrath, een kilometer of vijftien verderop. Een ander personeelslid liep verwondingen op. Het dossier van de 48-jarige verdachte was door het kantoor in Düsseldorf overgedragen aan Erkrath.

De politie wist Yanquing T. in te rekenen nadat hij in Goch een pizzeria was binnengedrongen. Daar verwondde hij twee mensen. Hij zou nog een appeltje te schillen hebben gehad met de eigenaar van het restaurant.

Twee gewonden zijn er slecht aan toe.