[NK Sprint] Broers Mulder treffen elkaar op 500 meter

Broers Michel en Ronald Mulder schaatsen vrijdag op het NK sprint in het Olympisch Stadion in de elfde en laatste rit tegen elkaar. Dat heeft de loting donderdag uitgewezen. In de rit daarvoor rijdt Jan Smeekens tegen Jesper Hospes. Titelverdediger Stefan Groothuis komt al in de zesde rit in actie en neemt het daarin op tegen Sjoerd de Vries.

De mannen rijden vrijdag ook de 1000 meter. Ronald Mulder neemt het in de zevende rit op tegen Gerben Jorritsma, Michel Mulder treft Thomas Krol in rit tien. De afstand wordt afgesloten door Groothuis en Lennart Velema.

Ook de vrouwen rijden vrijdag hun twee eerste omlopen. Marrit Leenstra, de winnares van vorig jaar, rijdt in de zevende rit van de 500 meter tegen Manon Kamminga. Ireen Wüst, die het sprinten boven het allrounden verkoos, is gekoppeld aan Bo van der Werff en Thijsje Oenema rijdt in de tiende en laatste rit tegen Janine Smit.

Op de 1000 meter rijdt Wüst de laatste afstand tegen Kamminga. In de rit daarvoor komen Margot Boer en Lotte van Beek in actie. Leenstra rijdt in de rit acht tegen Laurine van Riessen.

De ontknoping van het sprinttoernooi vindt zaterdag plaats. Dan rijden zowel de mannen als vrouwen nogmaals de 500 en 1000 meter.