'Katy Perry beledigt islam'

Het clubje van mensen die zich de woede van islamieten op de hals hebben gehaald, bevat al veel grote namen en groeit nog steeds. Zangeres Katy Perry mag zich tegenwoordig scharen in dit illustere clubje. Ze zou namelijk Allah beledigd hebben in haar nieuwste videoclip.

In de clip voor haar nieuwe single, 'Dark Horse' genaamd, speelt Perry een nogal wispelturige farao. Tussen alle vage shizzle door verast ze enkele mensen. Een van de mannen heeft verschillende hangers om z'n nek die ook tot stof vergaan, waaronder ook een hanger met de naam van Allah.

Ene Shazad Iqbal uit het VK vindt het duidelijk godslasterlijk: "Het gebruik van de naam van God in een irrelevante en smakeloze manier wordt door alle religies gezien als ongepast." Hij is daarom een petitie begonnen en roept Perry op om de hanger uit de clip te verwijderen.

Iqbals broeders in het geloof zijn minder voorzichtig in hun bewoordingen. Onze landgenoot Mohamed Maan schrijft onder de petitie: "Je kunt het gevoel vergelijken met het verbranden van een afbeelding van iemand waarvan je heel erg houdt." Ene Junayd Feggit doet zijn naam eer aan: "In de video is ze ongepast gekleed, wat haar haat tegen onze religie aangeeft."

Sommigen nemen het echter op voor Perry. Onze zuiderbuur Jean Pierre Dumoulin wijst de klagers op hun hypocrisie: "Gisteren werden 29 kinderen in koelen bloede vermoord door moslims, en jullie kiezen ervoor om je beledigd te voelen door iets triviaals als een stomme muziekvideo? Serieus?"

Ook blogger Perez Hilton doet een goed woordje voor Perry: "Het is niet alsof ze alleen de moslim smelt en de rest spaart. Ze smelt iedereen. Ze is een gelijkekansen-gezichtssmelter." Perry zelf heeft nog geen verklaring afgelegd.

De desbetreffende video kun je hier bekijken. Het is om eerlijk te zijn niet de moeite waard, want de muziek is niet om aan te horen en Perry's befaamde boezem is amper te zien.

Update 10.16u
De starter van de petitie, Iqbal, zegt dat de hanger verwijderd is uit de clip: "Jongens, ik ben blij jullie te kunnen meedelen dat de naam van Allah verwijderd is uit 'Dark Horse'. Hij bedankt iedereen die z'n stem heeft laten horen door de petitie te ondertekenen.

Tevens meldt FOK!ker (en kennelijk groot Katy Perry-fan) superworm dat hoewel 'Dark Horse' inderdaad Perry's laatste single is, het nummer en album al maanden uit is. Grappen over de achterlijkheid van relifundi's mogen hieronder.