Burgemeester Goes informeert inwoners over pedo

De burgemeester van Goes informeert zijn inwoners in een brief over een pedoseksueel die in de wijk Overzuid woont. Dat doet hij omdat de man zelf zijn verhaal heeft gedaan in de media, schrijft burgemeester René Verhulst in de brief die door Omroep Zeeland online is gezet.

In het televisieprogramma Eén op Eén vertelde de man woensdagavond dat hij in 1997 werd veroordeeld voor misbruik van minderjarige jongens. Sinds 2003 woont hij in Goes. Hij was naar de media gestapt naar aanleiding van de onrust die rond de vrijgelaten pedoseksueel Benno L. was ontstaan. Toen bekend werd dat hij in Leiden woont, kwam het tot protesten in zijn straat.

"Tot nu toe hebben zich geen problemen voorgedaan en de gemeente probeert er alles aan te doen dit zo te houden", schrijft de burgemeester van Goes. Hij vond het niet nodig de buurt eerder te informeren. "Ik zag daar geen reden toe omdat de veroordeling al zo lang geleden is en het goed gaat met de man. Daarnaast heb ik ook regelmatig contact met de man gehad", zegt de burgemeester tegen de omroep. In de brief schrijft hij verder dat de pedoseksueel regelmatig door de wijkagent wordt bezocht.

Inwoners die meer toelichting willen hebben kunnen vrijdag worden bijgepraat in het stadskantoor in Goes.