Ook vingerscanner in nieuw Samsung-toestel

Samsung voorziet zijn nieuwste smartphone Galaxy S5 van een vingerafdrukscanner. Dat heeft de fabrikant maandagavond in Barcelona aangekondigd. Samsung volgt daarmee het voorbeeld van Apple, dat in de iPhone 5S ook een vingerscanner inbouwde.

In de Galaxy S5 zit hij op dezelfde plaats als in de iPhone 5S: de homeknop onder het scherm. Het scannen gaat bij het Samsung-toestel wel anders. De gebruiker moet met zijn vinger over de knop vegen, terwijl bij de iPhone 5S de vinger even stil op de knop moet liggen. Met de vingerscanner is het mogelijk om het scherm te ontgrendelen zonder eerst een code in te voeren.

Nieuw is ook dat de Galaxy S5 waterdicht is: hij kan een halfuur lang onder water tot een diepte van een meter. Ook heeft het toestel een nieuw ontworpen achterkant van kunststof met een patroon van putjes. Volgens Samsung stelt de camera het snelst scherp van alle smartphones. Het toestel heeft een 5,1 inch scherm en verschijnt in zwart, wit, bruin en blauw. Hij komt in april op de markt.