Ben Saunders haat showbizz

Ben Saunders heeft een broertje dood aan de showbizzwereld. "Het gaat mij om de muziek en het hele wereldje eromheen haat ik", zegt de zanger, wiens privéleven vaak besproken wordt in de media, voor de camera van Novum Nieuws.

"Het is één grote poppenkast, en dat ben ik gewoon niet. Iets begint met een roddel en een dag later staat het in de krant, of het nou waar is of niet", legt de 30-jarige Saunders uit. "Ze vragen jou niet eerst iets, maar ze vragen je ouders, kennissen en vrienden. En als iets niet waar is, kun je dat aan de hele wereld gaan uitleggen."

De zanger haalde twee weken geleden nog het nieuws toen Britt Dekker meldde dat ze met Saunders had gezoend terwijl hij nog een relatie had. "Dat was heel irritant." Saunders, die maandagavond te zien is in het nieuwe muziekprogramma The Hit, heeft naar eigen zeggen geen 'poespas' nodig om een succesvol artiest te zijn. "Een hype creëren om een hit te krijgen, dat hoef ik niet."

Zangeres Eva Simons, die net als Saunders te zien is in The Hit, denkt dat Saunders vaker het doelwit is van de roddelpers dan zij. "Bij mij gaat het in interviews vaker om muziek. Wij zijn minder in Nederland", doelt Simons op zichzelf en haar vriend, dj Sidney Samson. "Hij is veel meer in het oog van het Nederlands publiek."