[EL] Uitslag AFC Ajax - Red Bull Salzburg

Red Bull Salzburg heeft in Amsterdam een grote stap gezet richting de achtste finales van de Europa League. In de Amsterdam ArenA werd Ajax met 0-3 verslagen. Ajax kreeg al voor de aftrap een eerste tegenvaller te verwerken. Lasse Schöne viel in de warming-up geblesseerd uit met een enkelblessure. Kolbeinn Sigthórsson mocht daardoor alsnog aantreden in de basiself van trainer Frank de Boer.

Ajax begon dramatisch aan het duel. De thuisploeg had moeite met het vroege storen van Salzburg. De Oostenrijkers waren dermate fel dat Ajax niet onder die druk uit kon voetballen. Een slordige sliding in het strafschopgebied van Veltman resulteerde al vroeg in een strafschop. Soriano bleef ijskoud vanaf de stip en schoot de bal binnen. Door de pressie van Salzburg kwam Ajax er niet aan te pas. De 0-2 kon daardoor niet lang uitblijven. Mané kwam door in het centrum en rondde simpel af nadat hij Cillessen omspeelde.

Salzburg ging nog voor rust vrolijk door met scoren. Vooral de ervaren rotten Leitgeb en Schwegler zorgden voor veel balbezit. Zij zaten er steeds kort op en namen hun ploeg op sleeptouw. Mede daardoor begon elke actie van de bezoekers te lukken. De 0-3 van Soriano was daarvan een voorbeeld. Hij zag Cillessen ver voor zijn doel staan en probeerde het vanaf twee meter over de middenlijn. Zijn poging slaagde en de uitschakeling van Ajax lijkt daarmee een feit.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd. Een slordig Ajax en een scherp en sterk Salzburg. Er viel dan ook weinig eer meer te behalen aan het tweede bedrijf. De schade beperken bleek het devies. Salzburg bleef de betere ploeg. Ajax mocht van geluk spreken dat de bezoekers wat gas terugnamen. Daarmee werd een grotere afstraffing voorkomen.


AFC Ajax

0 - 3

Red Bull Salzburg

     14' Soriano (pen)
 21' Mané
 35' Soriano
 
 Gele kaart: Veltman, De Jong, Blind (AFC Ajax), Leitgeb, Hinteregger (Red Bull Salzburg)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.240
Arbiter: Turpin (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Van Rhijn
Veltman
Moisander
Duarte (Poulsen/59)
Klaassen (Andersen/81)
Blind
De Jong
Krkic
Sigthórsson (Kishna/60)
Fischer
  Gulacsi
Schwegler
Ramalho Silva
Hinteregger
Ulmer
Kampl (Svento/88)
Ilsanker
Leitgeb (Berisha/83)
Mané
Alan
Soriano (Zulj/77)