'100 doden in Kiev'

De gevechten donderdag in Kiev hebben volgens de oppositie aan zeker zeventig betogers het leven gekost. Dat zegt het hoofd van een medisch team dat de betogers in de Oekraïense hoofdstad bijstaat. Een verslaggever van persbureau AP telde donderdag 21 lichamen aan de rand van het protestkamp in Kiev. Ook kwam volgens de autoriteiten een politieagent om het leven en liepen 28 schotwonden op.

De regering en de oppositie sloten woensdagavond een bestand, maar dat werd in de vroege ochtend al weer geschonden. Volgens het ministerie van binnenlandse zaken zijn 67 agenten gevangengenomen door de betogers. Een parlementariër van de oppositie zei dat ze worden vastgehouden in het stadhuis, dat in handen is van de betogers.

Update 20.14 uur:
CNN meldt inmiddels dat het dodental van donderdag al tot 100 is opgelopen. Daarnaast zouden er ruim 500 mensen gewond zijn geraakt. Dat meldt men op basis van het hoofd van het provisorische medisch centrum van de demonstranten in Kiev.

Dokters ter plaatse spreken van wonden die lijken op 'het werk van professionele snipers.' Hoewel de Amerikaanse nieuwszender het bericht niet kon verifiëren, plaatsten zij wel een huiveringwekkende fotoreportage op de site.