Vastgevroren kitten gered

Toen verpleegster Dara Taylor maandagochtend in de Amerikaanse staat Ohio op weg naar haar werk was trof ze een klomp donker ijs aan. Bij het voorbijrijden zag ze dat het een op straat vastgevroren katje bleek te zijn. 

Taylor: "Ik dacht dat het een klomp ijs midden op de weg was. Toen ik dichterbij kwam bewoog het plots. Ik schrok me een hoedje." Ze voegt toe dat het beest onder een laag ijs zat, alsof-ie in het water had gelegen.

Dara twijfelde geen moment, bikte de kat uit het nauw los en nam het mee in de auto. De oogjes waren vastgeplakt en 'hij miauwde heel luid en klagelijk.' Ze dropte het beestje af bij de dichtstbijzijnde dierenarts en kwam daardoor iets te laat op haar werk. 

Het poezebeest wordt momenteel behandeld voor een luchtweginfectie en heeft de naam Frosty gekregen. Al meerdere mensen hebben zich gemeld om de kat te adopteren, hoewel het mogelijk is dat de eigenaren nog naar 'm zoeken. En al heeft men goede hoop, het is helaas nog niet zeker of Frosty het avontuur uiteindelijk zal overleven.