OM vraagt om terughoudendheid met beeld Benno L.

Het Openbaar Ministerie vraagt de media terughoudend om te gaan met beeldmateriaal van de veroordeelde pedoseksueel Benno L. Justitie deed die oproep dinsdag op Twitter namens de ouders van de slachtoffers die de voormalige zwemleraar maakte.

L. is volop in het nieuws sinds zaterdag bleek dat hij in Leiden woont. Veel inwoners van die stad zijn niet blij met zijn komst. Zondag werd geprotesteerd bij de seniorenflat waar hij woont en een petitie op Facebook gericht tegen L.'s aanwezigheid is bijna 4800 keer geliket.

De moeder van een van de slachtoffers zei dinsdag tegen Omroep West dat het schadelijk voor de kinderen is dat alles nu weer wordt opgerakeld. "Mijn dochter is weer overstuur en heeft een terugval", aldus de moeder tegen de regionale omroep.

De vrouw is niet blij met het openlijke protest van de Leidenaren. "Wat ik de afgelopen dagen in Leiden heb gemist is het voelen van respect of het realiseren dat ondertussen in Brabant opnieuw de kinderen en ouders alle consequenties weer ondervinden."

Benno L. kreeg in hoger beroep in 2011 zes jaar celstraf opgelegd voor het seksueel misbruiken van veelal gehandicapte kinderen aan wie hij zwemles gaf in en rond Den Bosch. Na het uitzitten van twee derde van zijn straf werd hij in juni voorwaardelijk in vrijheid gesteld.