Uitvaart Mulisch per ongeluk op reclameposters

Een foto van de uitvaart van Harry Mulisch is op reclameposters beland van het bedrijf Nationale Notaris. De weduwe van de schrijver zag de poster vorige week en was geschokt. "Voor ieder ander is het een gewone foto, maar ons viel het rauw op het dak", vertelt Kitty Saal aan NRC Handelsblad.

Directeur Albert van der Wijk kwam er een paar weken geleden achter dat op zijn reclameposters de uitvaart van Mulisch prijkte. De foto is door een reclamebureau aangekocht bij de fotograaf. Op de poster staat de tekst 'klaar om te gaan? Doe de gratis testamentscan bij nationalenotaris.nl'.

Van der Wijk zag niet direct aanleiding de reclame-uiting in te trekken."Maar voor de familie kwam het nogal onverwacht", licht hij desgevraagd toe. Hij is met de familie van Mulisch in gesprek over de 'vervelende' situatie die is ontstaan. Het is nog onduidelijk of het bedrijf de posters terugtrekt. "Als de familie daarop zou staan, dan overwegen we het serieus', zegt hij. "Maar het is een keurige campagne, waarin we veel hebben geïnvesteerd."

De foto met de kist van Mulisch is ook op de website te zien. De schrijver overleed in oktober 2010 en werd begraven op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam.