'George Clooney houdt helemaal niet van koffie'

George Clooney maakt al jarenlang reclame voor een koffiemerk, maar vindt het drankje niet lekker. "Iemand van de productie had me verklapt dat George geen liefhebber is", zegt de Vlaamse acteur Marcel Mols, die vanaf donderdag samen met Clooney te zien is in de film The Monuments Men, in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

"En inderdaad: we hebben twee nachten doorgefilmd en ik heb hem geen enkele druppel koffie zien drinken", vervolgt de acteur, onder meer bekend van de Belgische versie van Benidorm Bastards. Clooney is al zeven jaar het gezicht van Nespresso en zou veertig miljoen dollar hebben verdiend aan de reclamespotjes.

De 65-jarige Mols was best nerveus toen hij de Amerikaanse acteur voor het eerst ontmoette. "Ik zag hem praten met iemand op de set, maar hij onderbrak dat gesprek om mij te komen begroeten", zegt de acteur. "Van de honderden mensen op de set kende hij blijkbaar iedereen bij naam." Mols mocht de acteur niet aanspreken met meneer Clooney. "We zijn een grote familie, noem me George. Ik voelde me meteen op mijn gemak."