De Lift, maar dan echt

Een scene die rechtstreeks uit een slechte horrorfilm lijkt te komen: onthoofd worden door een lift. Dick Maas liet het al een keer gebeuren in De Lift, maar de twintigjarige Olga uit Dmitrov, een stad niet ver van Moskou, overkwam het echt. Haar zoon van tweeënhalf zag het allemaal gebeuren.

Olga en Maxim kwamen net terug van een wandeling en namen daarna zoals gewoonlijk de lift. Maar toen de jonge moeder in de lift stapte, klapten de deuren plotseling dicht, met Olga daar nog tussen. Ze kon haar zoontje nog een zet geven, zodat hij op veilige afstand bleef. Vervolgens zocht de lift maar vast de volgende verdieping op en kwam Olga klem te zitten tussen de vloer van de lift en het plafond van de begane grond. Zij kwam in de verdrukking en haar hoofd werd met veel geweld gescheiden van de rest van haar lichaam.

Vader Dmitry blijft alleen achter met twee kinderen. Een buurtbewoner wist de pers te melden dat er al jaren klachten zijn over het functioneren van de lift.

Aanvullende informatie voor de wat jongere Fok!kertjes: De Lift is een Nederlandse horrorfilm uit 1983 van Dick Maas. Dick Maas is een regisseur/scriptschrijver/producent uit Heemstede. Deze lift is uitgerust met een centrale processor die een eigen leven is gaan leiden en mensen vermoordt. In deze film wordt onder andere een nachtwaker onthoofd door een lift.