Van Houten verdedigt naakt in Game of Thrones

Carice van Houten vindt het vaak bekritiseerde naakt in de fantasyserie Game of Thrones geen enkel probleem. Sterker nog, ze zou graag wat meer naakte mannen zien, in plaats van alleen maar naakte vrouwen. "We mogen wel machinegeweren laten zien, maar geen naakt? Dat slaat echt nergens op", zegt de actrice tegen de Britse krant The Independent.

In de serie speelt Van Houten de rol van de manipulatieve priesteres Melisandre. Ook dat personage gaat regelmatig uit de kleren. De makers lagen meermaals onder vuur omdat er te vaak naakt in beeld zou zijn wat alleen maar bedoeld was om te choqueren.

"Natuurlijk moet het functioneel bloot zijn", zegt de 37-jarige Van Houten simpelweg. "Maar wie slaapt er nu met een beha aan? Ik moet hier een punt van maken. Het zal wel een Nederlandse benadering zijn, maar naaktheid is gewoon onderdeel van het leven."

Dat wil niet zeggen dat Van Houten altijd even gemakkelijk zelf een naaktscène speelt. Gelukkig heeft ze daar een simpele oplossing voor. "Ik laat iedereen maar gewoon zien wat er zit, heel simpel en onopgesmukt. Dit is mijn lichaam, je moeder heeft dit ook allemaal. Laten we niet overdrijven, dan went iedereen er vanzelf aan."

Van Houten is ook weer te zien in het vierde seizoen van Game of Thrones. De eerste aflevering is op 7 april te zien via de Nederlandse tak van betaalzender HBO.


Van Houten verdedigt naakt in Game of Thrones (Foto: Novum)