PlayStation 4 krijgt 100 games dit jaar

PlayStation heeft via Twitter laten weten dat de eigenaren van de console zo'n honderd games mogen verwachten dit jaar. PlayStation 4 is wereldwijd nog steeds lastig te krijgen, maar Sony geeft aan dat er nieuwe pallets binnenkort verscheept worden.

Dit is allemaal tijdens een media-evenement gemeld. "PlayStation 4 is overal uitverkocht al komen er geregeld nieuwe consoles binnen", zegt Sony. De Amerikaanse Sony-marketingbaas  John Koller zegt dat Sony weet dat het de voorraden op een constant niveau moet houden, en zegt erbij dat de launch van PlayStation 4 niet zoals eerdere launches van PlayStation producten is. "Dit is een verhaal van betrokkenheid", zei hij. "Wanneer de vraag groter is dan het aanbod, dan is de belofte van wat komen gaat echt van cruciaal belang."

Wat er komt? Honderd games dus. Sony had nog wat lijstjes te delen tijdens het evenement. Tot nu toe zijn Call of Duty: Ghosts, FIFA 14 en Battlefield 4 de bestverkopende titels op PlayStation 4. Assassin’s Creed 4, Don’t Starve en NBA 2K14 zijn de meest populaire Remote Play-titels voor wie de PlayStation Vita gebruikt met de console.

PlayStation 4-gamers hebben gezamenlijk gemiddeld 34 miljoen uur per week aan speeltijd, en 50 miljoen uur aan algemeen gebruik, inclusief entertainment functies. Er zijn 48 miljoen screenshots en videos tot nu toe gedeeld, met 1,7 miljoen uur aan Twitch en Ustream-video's.

Negentig procent van de consoles zijn verbonden met het internet, wat veel hoger is dan bij PlayStation 3, die na drie jaar na uitkomst zeventig procent haalde. Er is 172 miljoen uur online gegamed op PlayStation 4 tot nu toe. Meer dan de helft van de eigenaren is lid van PlayStation Plus. De verkoop van PSN-kaarten is met 120 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, en er zijn 90% meer PlayStation Plus abonnees sinds de PlayStation 4-launch.

PlayStation 4