Koning Pils pilst met Poetin

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zondagavond een biertje gedronken met de Russische president Poetin. Dat gebeurde in het Holland Heineken House in Sochi, blijkt uit beelden van RTL Boulevard.

Poetin nam zondag op eigen initiatief een kijkje in het Holland Heineken House. De Russische president bezocht de Olympic Club, het afgesloten gedeelte van het feesthuis waar alleen bestuurders, sporters en familieleden van sporters komen. Willem-Alexander en Máxima zouden Poetin hebben verwelkomd met een biertje.

De president sprak onder meer over de organisatie van de Spelen en de training van vrijwilligers, die uit heel Rusland komen. Het koninklijk paar zei dat de sportfaciliteiten zijn gebouwd volgens 'de hoogste standaarden' en dankten de vrijwilligers voor hun inzet, zo staat op de officiële site van Poetin.

Schaatsster Ireen Wüst werd zondag gehuldigd in het Holland Heineken House nadat ze een gouden medaille haalde op de drie kilometer. Poetin feliciteerde Wüst met haar plak.