Bettany speelt The Vision in Avengers 2

Paul Bettany heeft getekend voor de rol van The Vision in het superheldenepos The Avengers: Age of Ultron. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. The Vision is een mensachtige robot en lid van het superheldenteam The Avengers, waar ook Captain America, The Hulk, Thor en Iron Man toe behoren.

Bettany is wellicht het bekendst als de moordzuchtige albinomonnik Silas in de boekverfilming The Da Vinci Code uit 2006. Hij was al in The Avengers en de drie Iron Man-films te horen als Jarvis, het hyperintelligente computerprogramma van Tony Stark, beter bekend als Iron Man.

The Vision komt al vanaf de begindagen in de verhalen van The Avengers voor, en maakte zijn debuut in de strip The Avengers nummer 57. In de strips trouwt hij met Scarlet Witch, een rol van Elizabeth Olsen. Het is echter goed mogelijk dat regisseur Joss Whedon het verhaal in de film omgooit.

De productie van The Avengers: Age of Ultron gaat officieel volgende maand van start. Ditmaal moeten de Avengers het opnemen tegen Ultron, een superschurk uit de stripverhalen van Marvel. Ook Ultron is een geavanceerde robot, waarmee allerlei interssante plotwendingen mogelijk zijn met betrekking tot The Vision.

Over het plot is echter verder niets bekend. De film verschijnt volgend jaar mei in de bioscoop.


Paul Bettany speelt The Vision in Avengers 2 (Foto: Novum)