Jan Smeets duimt voor komst Rolling Stones

Jan Smeets houdt de website van The Rolling Stones voortdurend in de gaten in de hoop dat een optreden op Pinkpop daarop wordt bevestigd. De Pinkpopbaas is naar eigen zeggen bijna rond met de rockband op het festival in juni en kreeg dinsdag te horen dat hij binnen 48 uur meer zou weten. "Ik wacht alleen nog op een ja."

Volgens Smeets zijn alle details rond een optreden van The Rolling Stones al besproken. De band zou de zaterdag van Pinkpop, de eerste festivaldag, afsluiten. "Maar het kan nog steeds alle kanten op", zegt Smeets tegen Novum Nieuws. "Jaren geleden zeiden de Dire Straits ook dat ze zouden komen, maar toen werd hun toer ineens uitgesteld. Of stel dat het management bij elkaar zit en dat er andere aanbiedingen voorbijkomen, dat kan ook. Daar moet je niet raar van opkijken."

Mocht de band komen, dan is Smeets niet bang dat Mick Jagger vlak van tevoren besluit toch niet het podium op te gaan, zoals in 1979 gebeurde. Jagger zou toen met Peter Tosh een nummer zingen, maar bedacht zich toen hij alle camera's op zich gericht zag toen hij richting het podium ging. "Dat was een totaal andere omstandigheid", aldus Smeets.

Metallica is dit jaar de grote afsluiter van Pinkpop. De rockband geeft een optreden op de laatste dag van het festival, de maandag. The Rolling Stones stonden in de zomer als afsluiter op Glastonbury. Het was de eerste keer dat ze op het beroemde Britse festival stonden.