Brabantse basisschool vindt 'mammoetbot' op zolder

Bij het opruimen van de zolder kwam basisschool de Brinck uit Uden een heus mammoetbot tegen. Althans, dat is het vermoeden van de school. Een leerkracht heeft woensdag een mailtje gestuurd aan het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam met het verzoek het bot te onderzoeken, bevestigt de school een bericht van Omroep Brabant. Het museum kon nog niet reageren op de vondst.

"We gingen dit keer eens echt goed opruimen", zegt de secretaresse die het bot vond. "Helemaal achterin lag een doos met daarop geschreven 'Mammoetbot gevonden op de Maasvlakte'." In de doos zat een poreus stuk bot, dat een beetje stonk. "Het leek helemaal niet op de stevige botten die normaal in musea liggen."

Eenmaal beneden vroeg ze aan collega's of iemand het bot daar neer had gelegd. "Voor iedereen was het een mysterie", zegt ze over het stuk bot dat ongeveer dertig centimeter lang is en vijftien centimeter breed. De school wil de vondst door het museum laten onderzoeken op echtheid. "Voor de kinderen is het reuze spannend", aldus een leerkracht.