Taakstraf voor Geordie Shore-ster Vicky Pattison

Geordie Shore-ster Vicky Pattison heeft een taakstraf van 180 uur opgelegd gekregen omdat ze vorig jaar zomer een vrouw heeft mishandeld. Een rechter in Newcastle oordeelde maandag dat Pattison ook een schadevergoeding van vierduizend pond aan het slachtoffer moet betalen, meldt de BBC.

De 26-jarige Pattison, bekend van de MTV-realityserie Geordie Shore, vloog in juli de 18-jarige dame aan omdat ze dacht dat ze ijs tegen haar gooide. Toen een beveiliger de realityster weg sleurde, gooide Pattison haar schoenen naar de vrouw. De dame had vier hechtingen nodig na het incident. Ook een barman liep een gescheurde lip op. De realityster, die de mishandeling toegaf aan de rechter, moet de barman 750 pond geven.

Pattison werd na het incident tijdelijk geschorst van Geordie Shore. Het komt regelmatig voor dat de sterren uit de serie wegens wangedrag tijdelijk uit de serie worden gezet. Geordie Shore, dat werd gebaseerd op de Amerikaanse serie Jersey Shore, volgt de feestende castleden uit Newcastle. Momenteel wordt het zevende seizoen van de show uitgezonden op MTV. Ook in Nederland is de realityserie te zien op de muziekzender.