Noodmelding toestel Air France

Op Schiphol is maandag alarm geslagen voor de landing van een Airbus 321 van Air France die rook in de cockpit zou hebben. Volgens een brandweerwoordvoerder deed de piloot een noodmelding.

Omdat het om een toestel gaat waar veel passagiers in kunnen, werd groot alarm geslagen. Er bleken 167 reizigers aan boord te zijn. De brandweer en andere hulpdiensten stonden klaar bij de landingsbaan. Het toestel is volgens Schiphol en de brandweer veilig geland.

Bij een eerste controle vond de brandweer geen brand. De passagiers hoefden dan ook niet in allerijl via de glijbanen het toestel te verlaten, zei de brandweerwoordvoerder. Een woordvoerder van Air France benadrukt dat geen sprake was van een noodlanding. Het toestel zou uit voorzorg zijn omgekeerd. Het is nu aan de luchtvaartmaatschappij zelf om uit te zoeken of er iets mis is met het toestel.

Volgens de woordvoerder van Air France hebben alle passagiers het toestel inmiddels verlaten, maar het is nog onduidelijk of iemand gewond is geraakt. Het gevaar zou inmiddels zijn geweken. "Alles is onder controle", aldus de zegsman.

Alarm Schiphol om rook in cockpit vliegtuig
Alarm Schiphol om rook in cockpit vliegtuig (Foto: ANP)