Skobrev: "Kramer maakt nog wel eens een fout"

Ivan Skobrev hoopt dat hij aanstaande zaterdag op de 5000 meter voor een stunt zou kunnen zorgen. Sven Kramer verslaan zal er waarschijnlijk niet in zitten, bekende hij na afloop van zijn ochtendtraining in de Adler Arena.

"In principe is Sven de sterkste en achter hem zal een groepje van vijf, zes man voor zilver en brons strijden", vertelt de bijna 31-jarige Rus. "Maar we weten allemaal dat Sven op Olympische Spelen ook nog wel eens een fout maakt. En dit zijn nu eenmaal Olympische Spelen."

Iedereen kan het zich nog wel voor de geest halen. In Vancouver (2010) maakt Kramer de verkeerde wissel op de 10 kilometer. Maar al eerder ging het mis. In 2006 in Turijn ging Kramer tijdens de ploegenachtervolging op een blokje staan en ging onderuit. 

Volgens de Russische bondscoach Kosta Poltavets bestaat er ook zoiets als het thuisvoordeel. Dus er is hoop voor Skobrev, meldt hij. "We zitten in een olympisch dorp met een speciale ambiance, zoiets geeft energie en motivatie. Voor een Rus nog veel meer dan voor een buitenlander. Daar moet je van profiteren."

Vandaag rijdt Skobrev een trainingswedstrijd op de drie kilometer. Skobrev speelt met de gedachten om na deze Spelen een punt achter zijn carrière te zetten. Of in ieder geval wat gas terug te nemen. "Dan wordt het tijd om eindelijk een vader voor mijn twee kinderen te zijn", zegt hij.