Force India: "Hogere topsnelheden in 2014"

Force India technisch directeur Andy Green verwacht dat de topsnelheden van de Formule 1-bolides in 2014 een stuk hoger zullen liggen dan de afgelopen seizoenen. Dit komt door de grote reglementswijziginen die voor dit jaar gelden.

Niet de 1,6 liter V6-turbomotor draagt bij aan de hogere topsnelheid, maar de veranderde regels voor de achterzijde van de bolide, zo meldt Green. De uitlaat van de nieuwe motor moet achter de achterzijde van de achtervleugel uitkomen, waardoor kunststukjes als een geblazen diffuser niet meer mogelijk zijn. De neerwaartse druk zal net als in 1998 en 2009 fors teruggebracht gaan worden, al zijn er nu wel verschillen met destijds. De bochtensnelheid gaat omlaag, maar de snelheid op de rechte stukken omhoog.

Green sprak met Auto Motor und Sport. "De vermindering van de neerwaartse druk is wederom aan de achterzijde en wederom significant. Ditmaal is de luchtweerstand een stuk minder, terwijl de vorige keren de neerwaartse druk verminderd werd en de luchtweerstand gelijk bleef. Ik denk dat de auto's vijftien kilometer per uur sneller zullen worden."