Niemand zag vertrek Van Basten aankomen

Het vertrek van Marco van Basten aan het einde van het seizoen bij sc Heerenveen komt voor velen als een verrassing. Ook de selectie van de Friezen had het niet verwacht. De keuze van Marco van Basten om na dit seizoen te stoppen als trainer van sc Heerenveen, heeft voor verrassing gezorgd.

Aanvoerder Joey van den Berg en erevoorzitter Riemer van der Velde zagen de beslissing van de voormalig bondscoach niet aankomen. "We hoorden het nieuws bij de lunch van Hans Vonk", zegt aanvoerder Joey van den Berg tegen de Leeuwarder Courant. "De boodschap kwam toch wel vrij onverwacht. We hadden als spelers de indruk gekregen dat de trainer en de club met elkaar door wilden. Niemand van ons had dit echt zien aankomen."

Van Basten mist naar eigen zeggen 'het goede gevoel' om zijn contract te verlengen. Wat Van den Berg betreft is het goede gevoel er bij de spelers wel. "De band tussen de spelers en Van Basten is positief. Hij heeft veel humor en houdt het luchtig. Hij geeft een goed gevoel en vaak is er niet meer nodig dan dat."

Ook erevoorzitter Riemer van der Velde had niet verwacht dat Van Basten zou vertrekken. "Marco heeft gezegd dat hij het naar zijn zin heeft bij de club. Ik had niet het gevoel dat er spanningen waren. Foppe en ik hebben in november met Van Basten over zijn toekomst gesproken. Er waren positieve dingen en een paar 'bespreekpunten', maar ons advies was helder: proberen om hem voor langere tijd te behouden voor de club."

"Ik had de stille hoop dat hij zou gaan verlengen, maar het stopt indien het goede gevoel er niet is. Ik geloof niet dat zijn salaris een struikelblok vormde of dat hij niet de gewenste spelers kon krijgen. Van Basten zal overal bij worden betrokken wanneer het om spelers gaat. Alles verloopt volgens goed overleg", aldus Van der Velde.