Tegenslag voor herstellende Janssen

Theo Janssen (32) heeft donderdagmiddag geblesseerd het trainingsveld verlaten. De middenvelder van Vitesse is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Janssen is herstellende van een zware knieblessure.

De Arnhemmer staat sinds begin oktober buitenspel nadat hij in het thuisduel met Feyenoord ongelukkig zijn knie verdraaide. Voor een kruisbandblessure staat doorgaans een revalidatietijd van zes tot negen maanden, maar volgens de artsen lag Janssen voor op schema.

Deze week hervatte de routinier de groepstraining bij de beloften. Maar woensdagmiddag ging het mis voor de Arnhemmer. Janssen werd van het veld gedragen en voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van de tegenslag is nog niet bekend.

"Ik was er zelf niet bij", zei trainer Peter Bosz in gesprek met Voetbal International. "Ik heb hem net gesproken. Hij had net als de dokter geen idee hoe erg het was. Maar natuurlijk is dat schrikken, kippenvel."

Janssen was eerder deze week nog optimistisch in het weekblad. "Op 6 februari is het precies vier maanden geleden, ik hoop dan weer aan te sluiten bij de groep", zegt Janssen. "Of dat kan? Dat zie je toch? Ik doe nu al bijna alles weer, alleen mijd ik nog de duels. Ik heb het gevoel dat ik alles weer aankan. De fysiotherapeut is heel erg tevreden."

"Je moet altijd rekening houden met een terugslag. Toch ga ik ervan uit dat ik dit seizoen nog een paar wedstrijden meespeel. Ik ben afhankelijk van de komende weken. We spelen veel duels, waardoor je als team minder gaat trainen. Dat betekent ook dat ik minder groepstrainingen kan doen. Dat is niet bevorderlijk voor mijn herstel", aldus Janssen.

Update 23.05 uur

Op een röntgenfoto waren geen bijzonderheden te zien, meldt Vitesse. Donderdagavond volgt nog een mri-scan.

Vitesse zegt op z'n vroegst vrijdag duidelijkheid te kunnen verschaffen over de ernst van de blessure. Janssen zou vanwege doordeweekse wedstrijden van de A-selectie vanaf donderdag eigenlijk anderhalve week meetrainen met Jong Vitesse.