Nintendo wil je leven verbeteren

Het zijn barre tijden voor Nintendo. De game-gigant hield gisteravond een zitting in Japan waarin het de dramatische kwartaalcijfers, vooral aan de floppende Wii U te wijten, presenteerde. President Satoru Iwata legde vervolgens uit wat Nintendo van plan is om dit recht te te trekken. Het antwoord: een 'Quality Of Life'-platform.

Nintendo wil de komende tien jaar een platform opzetten waarmee mensen op een leuke manier hun gezondheid kunnen verbeteren. Nintendo is niet alleen van plan om de gezondheid van mensen aan te pakken, dat is slechts de eerste stap. Het QOL-platform gaat volgens Iwata ook nieuwe mogelijkheden aanbieden voor 'leren' en 'levensstijl'. Nintendo verwacht hiermee een groter publiek te kunnen aanboren.

Tegenwoordig heb je horloges die je hartslag meten en andere kleine gadgets die je bij je kunt dragen om je gezondheid in de gaten te houden. Iwata zegt dat Nintendo een stap verder is dan deze 'wearables'. Het QOL-platform wordt een 'non-wearable'. Wat dit precies inhoudt, is vooralsnog volstrekt onduidelijk. Meer details zullen later dit jaar bekendgemaakt worden.

Het platform moet in 2015 uitkomen en zal naast de 3DS en Wii U bestaan. Vergeet niet dat Nintendo een paar jaar geleden meer dan 22 miljoen Wii Fit balance boards wist te verkopen.