Honderden dode en levende pythons in huis VS

Een Amerikaanse leraar is woensdag opgepakt omdat hij honderden levende en dode pythons in zijn huis had. De reptielen zaten in plastic dozen gepropt die door het hele huis tot het plafond stonden opgestapeld.

Agenten moesten vanwege de enorme stank gasmaskers dragen toen ze de slangen verwijderden. De lucht deed voorbijgangers kokhalzen. "De lucht alleen al, ik heb het idee dat ik een week lang moet douchen", zei politieagent Anthony Bertagna. "Ze zitten zo ongeveer in alle slaapkamers, overal." De plastic bakken zaten zo vol dat er niet eens deksels nodig waren om de slangen op hun plaats te houden: ze konden geen kant op, aldus de politie.

In totaal werden er meer dan vierhonderd slangen gevonden, waarvan er 220 dood waren. De man had niet alleen een bonte verzameling slangen, maar ook muizen en ratten die voor de slangen als voedsel dienden. "Een spookhuis, dat is de beste manier om het te omschrijven", zei Sondra Berg van de dierenbeschermingsdienst van de politie. "Er is sprake van een ratten- en muizenplaag in het huis. Er zijn plastic dozen vol ratten en muizen die elkaar opeten."