Bosz: "Nog steeds trots op Feyenoord"

Vitesse gaat vrijdag op bezoek bij Feyenoord. Een bijzonder duel voor trainer Peter Bosz, die tussen 1991 en 1996 voor de Rotterdammers voetbalde. Bosz was na zijn loopbaan als speler van 2006 tot 2009 technisch directeur in De Kuip.

Een zware periode, waarin trainer Gertjan Verbeek na de teleurstellende resultaten werd ontslagen. Bosz verklaarde zich toen solidair. "Maar ik ben nooit met wrok of een bitter gevoel vertrokken", zegt hij in De Telegraaf.

"Integendeel, ik heb met plezier bij Feyenoord gewerkt. Een 'td' wordt aangesteld om met zijn visie beleid neer te zetten voor de lange termijn. Dat heb ik gedaan. Alleen is het lastig dat je wordt beoordeeld op de resultaten van de korte termijn."

"Bij de selectie heb ik hetzelfde gedaan als bij de jeugd en bij de scouting. Ik heb daar de boel zo professioneel en gestructureerd als mogelijk proberen neer te zetten. Niemand zal mijn gevoel voor Feyenoord ooit van me afnemen, ben nog steeds trots op de club."

Vitesse en Bosz staan na twintig wedstrijden op plaats twee in de Eredivisie, twee punten achter Ajax. Tegenstander Feyenoord is nog steeds vierde, maar de Rotterdammers zagen het gat met de koploper vorig weekend groter worden door een 3-2 nederlaag bij ADO Den Haag. Het verschil is nu zeven punten.