Jaguar: 'Britten slechteriken'

Kia is niet de enige autofabrikant die Hollywoodacteurs inhuurt voor de Super Bowl-reclame van 2014. Ook Jaguar heeft wat rondgebeld en sloeg verschillende Britse acteurs aan de haak, die stuk voor stuk slechteriken hebben gespeeld in Hollywoodproducties.

Mark Strong (Sherlock Holmes, Kick-Ass) is van de partij, evenals Sir Ben Kingsley (bekend van 'villain'-rollen in o.a. Sexy Beast, Prince of Persia en Iron Man 3). Ook Tom Hiddleston, die de boze god Loki speelde in Thor en The Avengers, is in de reclame te zien: 

Jaguar is enkele weken geleden begonnen met de campagne 'Good to be bad' en in het verlengde daarvan stelt men de vraag: "Heb je ooit opgemerkt dat alle slechteriken in Hollywoodfilms door Britten worden gespeeld?" 

Het Jaguar-antwoord in de gisteren geüploade reclame, die inmiddels al ruim twee miljoen keer werd bekeken: "Misschien klínken we gewoon goed. Of zijn we meer gefocust. Of precies. We zijn altijd één stap voor op anderen. We hebben een bepaalde stijl. Oog voor detail. En we zijn geobsedeerd door 'power' [red.: in Engels beide 'macht' en 'kracht']."

En wellicht het belangrijkste van allemaal: "En we rijden allemaal in Jaguars. Het is goed om slecht te zijn."

Gezien uitzendtijd in reclameblokken tijdens de Super Bowl 133.000 dollar per seconde kost, mag Jaguar naast de productie- en personeelskosten een miljoen of acht neertellen voor dit spotje.